Hvis du er et friluftsmenneske som leter etter aktive utfordringer byr lokalområdet på mange muligheter. Fotturer, sykling, fisking, raftisk, klatring, båtturer og strandliv er bare noe av det som finnes. Surfin, kajakkpadlig og fugletitting er andre muligheter. Mange trekker til Lista for å surfe, og Grettestø er et godt alternativ i så måte.
En av de mest populære strendene på Lista er Havikstrand med hvit sand og sanddyner, men også Lomsesanden, Bausje og de lokales favoritt Bispen er vel verdt ett besøk.

Fugletitting er også en populær aktivitet på Lista. På grunn av våtmarkene og beliggenheten blir Lista ofte referert til som landets største stoppested for trekkfugler som krysser Nordsjøen. Mer enn 300 forskjellige fuglearter er observert på Lista. Dette er rett og slett et ornitologisk paradis.

Vi vil også nevne og anbefale en sykkeltur for å oppleve Lista. Her vil du sykle gjennom sjarmerende tettsteder hele tiden tett på kysten.
Trenger du tips til ruter og utstyr kan du snakke med oss i resepsjonen.

Sørlandsbadet – når været innbyr til innendørsaktiviteter. Sørlandsbadet ligger i Lyngdal en 30 minutters kjøretur unna. Her har de sportsbasseng, stupetårn, vannsklie, boblebad, varmtvannsbasseng, treningssenter og flere badstuer.
Sjekk deres eget nettsted for mer informasjon.